Elke foto moet het gevoel oproepen: “Ik heb iets gemist!”

Evenementen als Pacha Festival, Kingsland, Amsterdam Dance Event, maar ook ‘brands’ als Google, Tommy Hilfiger, Foot Locker, Singapore Airlines en tal van anderen, vertrouwen hun beeldpresentaties toe aan fotograaf Remy de Klein. Remy is gespecialiseerd evenementen-fotograaf, wiens naam is doorgedrongen tot in landen als Spanje en Turkije. 

Over de kenmerken van een onderscheidend fotograaf zegt hij: “Ik zie vaak al het eindresultaat van een foto die ik wil maken voordat ik de foto heb genomen.” Een ander oogpunt, een afwijkende compositie, een creatieve benadering. Maar vooral de sfeer van een evenement of merk goed aanvullen. Waarbij je steeds de vraag stelt “Voor welke doelgroep maak is dit en hoe bereik je die doelgroep het beste?” Daarnaast ben ik al meer dan 14 jaar grafisch designer, dus ik kan net even wat meer met m’n foto’s dan de gemiddelde fotograaf.

Het begint altijd met een idee. Hoe geef je een evenement die status en uitstraling die het verdient? Om die sfeer samen te brengen in een beeld, vaak meerdere beelden over elkaar om tot de optimale compositie te komen. Vaak ook vanuit meerdere oogpunten, waardoor jouw foto zich onderscheidt van de duizend in één andere foto’s.

“Een foto moet het gevoel geven: “Ik heb iets gemist! Het gevoel van: ‘Daar moet ik de volgende keer bij zijn!” Het gevoel van: “Dat is mijn merk, mijn sfeer, mijn beleving”. Dat is als fotograaf telkens opnieuw de uitdaging.

Bron: Events & Showbizz - Jaargang 8, Editie 6 2016/2017

Comment